Wij zijn Amsterdams Allooi

Van goed allooi hopen wij, want volgens Van Daele zijn wij dan van waarde. Ja zelfs van een hoog gehalte, van formaat, van kaliber. Nou, wat willen we nog meer!

Het gezelschap bestaat uit 3 pianisten die bij toerbeurt acte de préséance geven. Nummer één is een ware nestor (lees ouwe rot) in het vak, Johan Hoogeboom. De 2de is gelouterd pianiste en driftig cabaretière (lees femme fatale) Nicky ten Bosch. De derde is een druistig jeugdig talent (lees jonge hond) Mattijs Verhallen. Zij begeleiden op toetsen Hanneke van de Biggelaar en Martin Spee. Een heus zangkoppel met een brede interesse voor muziek en theater. De explicateur Bart Roelofs, maakt het verhaal compleet! Hij is het die net als vroeger bij de stomme film de beelden en de liedjes aan elkaar knoopt. Dit maakt Amsterdams Allooi zo bijzonder. Zij plaatsen de liedjes in een context waardoor alles gaat leven en waarmee zij het publiek boeien. 

Wij zijn begonnen in april 2013 en een klein jaar later presenteerden wij onze eerste voorstelling Johnny Ontmoet Shaffy aan het publiek. Wij speelden hiermee in theaters en op festivals in het hele land en in België. De voorstelling loopt nog steeds! In maart 2018 ging onze nieuwe voorstelling In Gelul Kan Je Niet Wonen in première.