Wij zijn Amsterdams Allooi

Amsterdams Allooi

Van goed allooi hopen wij, want volgens Van Daele zijn wij dan van waarde. Ja zelfs van een hoog gehalte, van formaat, van kaliber. Nou, wat willen we nog meer!

Het gezelschap bestaat uit 2 pianisten die bij toerbeurt acte de présence geven. Nummer één is een ware nestor (lees ouwe rot) in het vak, Johan Hoogeboom. De 2de is gelouterd pianiste en driftig cabaretière (lees femme fatale) Nicky ten Bosch. Recent is ons gezelschap uitgebreid met accordeonist Richard Vrolijk.
Zij begeleiden op horizontale en verticale toetsen Hanneke van de Biggelaar en Martin Spee. Een heus zangkoppel. De explicateurs Bart Roelofs en Diede H. de Jong en maken het verhaal compleet! Zij zijn het die net als vroeger bij de stomme film de beelden en de liedjes aan elkaar knopen. Dit maakt Amsterdams Allooi zo bijzonder. Zij plaatsen de liedjes in een context waardoor alles gaat leven en boeit.

Allooi presenteerde april 2014 hun eerste voorstelling Johnny Ontmoet Shaffy aan het publiek. Speelde hiermee in theaters en op festivals in het hele land en in België. De voorstelling loopt nog steeds!

In maart 2018 ging In Gelul Kun Je Niet Wonen in première. Hij werd zeer goed ontvangen maar werd in 2020 helaas stopgezet door het plotseling overlijden van onze verteller Ronald.

Op 3 november 2022 vond de première plaats van de nieuwe voorstelling: Het Been van Manke Nelis en andere verhalen. Met veel plezier gaan ze de komende maanden en wellicht ook weer jaren de theaters in.  De speeldata en lokaties zijn te vinden op de agenda.